29 Mart 2013 Cuma

iPhone 5S ‘ten beklenen özellikler

iphone 5s iPhone 5S ten beklenen özelliklersüren söylentilerden sonra cihazın özellikleri ile hayal kırıklığı yaşayan kullanıcılar bu kez yeni bir şeyler bekliyorlar. İşte Yeni Nesil İphone 5s’ten beklenen özellikleri 9 konumda göreceğiniz.


1.Güvenlik
Şifrelerin artık tarih olması bekleniyor. Daha da akıllı teknolojilerin olduğu ve gün geçtikçe gelişen teknolojiyi kullanarak kullanıcılar ”Artık şifre girmek istemiyoruz” Tek bir kaydırmayla telefonları açabilir, şifrelerini girebilmek istiyorlar. Kullanıcılar Bu bir iPhone ise fiyatı da yüksek olacağından belki de bu kadar yüksek şeyleri beklemesi kullanıcılar hakkı gibi gözüküyor.
NFC aslında olmasını istediğimiz ama beklemediğimiz bir özelliklerden biri olarak gözüküyor. Çünkü İphone’un 4′s den beri beklediği bir teknoloji fakat gerçekleşmeyen bu uygulama Apple’ın standart olarak düşünmediğini gösteriyor. Ancak yine de belli bir kısım bu uygulamanın geleceğini düşünmektedir.
2010 yılına bakarsak eğer Tosbiha’nın çıkardığı Nand Flash 128 GB hafıza modüllerini hatırlayabiliriz. İphone 5s de ise bazı kullanıcılar bu özelliğin olmasının gerektiğini düşünüyorlar. Fakat çıkma ihtimali %20 veya daha az olarak nitelendiriliyor.
4. Daha iyi Siri
iPhone 4S’in telefon marketine girişindeki en büyük sebeplerden biri Siri ile olmuştu. iPhone 5 yönüyle gelişerek gelen bir telefon olsa da Siri gibi yeni bir özellik gelmediğinden kullanıcıların beklentilerini tam olarak karşılayamadı.
 cihazları ilk başlarda Samsung Galaxy S3 ile başlayıp Lumia’lardan sonra yayılmaya başladı. Aslında wireless şarjları için aksesuarlar bulunuyor fakat yinede düşük bir ihtimalle bekleniyor.
’leri etkin kullanan birçok kullanıcı topluluğu bulunmaktadır ve widget’ler ana ekranda kısa yol olarak kullanılan insanların işlerini kolaylaştıran özelliklerden biri. İphone 5s’te de böyle bir kısa yolun ya da widget’lar olması bekleniyor. Fakat İos’un kısa zamanda böyle bir değişikliğe gideceği düşünülmüyor.
7. Daha hızlı işlemci
Kesinlikle olması gereken olarak niteleyeceğimiz özelliklerden biri de işlemci. Apple işlemcisine yük vermezse elinde fazla bir şey kalmıyor. Yani yeni nesil 5s de daha hızlı işlemci %90 ihtimalle gelecektir.
8.Daha büyük Ekran
İphone 5 ile alay konusu olan büyük ekranı İphone 5′s de bekleniyor. Ama yinede alay konusu olmaması için bu seçeneğin gelmemesi düşünülüyor.
9.Daha uzun batarya Ömrü
Zor ancak getirilebilmesi mümkün olan özelliklerden biri yüksek performanslı olması ve uzun batarya süresi olacak. İphone 5′s de ise bu uygulamalar çok beklenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder