26 Mart 2013 Salı

Bebek Şekeri


Bebeğin doğumunda veya bebek doğduktan sonra bebek için küçük bir kutlama yapmakta kullanılan bebek şekerleri günün önemine göre ve kullanımına göre tasarlanmış birbirinden sevimli ve görsel şekillere sahip. Nikah ve düğün şekerlerinden en önemli farkı dizayn olarak içerisinde bebekle ilgili eşya veya bebek biblosu barındırmasıdır. İçerisine de dilediğiniz şekilde bir şeker yerleştirmeniz mümkün.
Bebek şekerlerinde en çok tercih edilen modeller örgü bebek şekerleri ve biberonlu bebek şekerleri oluyor. Özellikle minik biberonların içerisinde bulunan küçük şekerler oldukça sevimli bir görüntü veriyor. Örgü bebek şekerlerinde ise minik süveter, patik, kazak, tulumlar örgü şeklinde şekere tutturuluyor.
Bebek şekerleri genel olarak hatıra şeklinde saklanabilmesi için mıknatıslı üretilmektedir ve mıknatıslar yardımıyla dolaplarınıza veya başka yerlere rahatlıkla tutturarak sonrasında da minik ve sevimli süsler halinde kullanılmasıdır .
Bebek şekerlerinde sık tercih edilen bir diğer obje de patiktir. Bildiğiniz gibi bebek haberi alındığında bizde ilk örülen örgü tipi patik olduğu için yeni doğan bebekle patik adeta bütünleşmiş bir semboldür. Bundan dolayı minik patiklere yerleştirilmiş şekerler de çok tercih edilenler arasındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder