17 Ocak 2015 Cumartesi

Tablet inceleme: Reeder A7iM


Tablet inceleme: Reeder A7iM

Merhaba sevgili Egonomik.com okuyucuları, bir Türk markası olan Reeder‘ın yeni modeli A7iM tableti sizler için inceledik. Uygun fiyatı, 7″ IPS ekranı (1024*600),Intel Atom işlemcisi ve 79 TL değerindeki 1 yıllık McAfee antivirüs yazılımı aboneliği ile tabletimiz kullanıcılar için son derece cazip özelliklerle raflardaki yerini almış durumda.
Öncelikle beyaz renkli olan cihazın hoş bir tasarıma sahip olduğunu belirtmeliyiz. İdeal boyutları (194 mm * 110 mm * 8.8 mm) ve ortalama bir not defteri kadar olan ağırlığıyla dilediğiniz gibi yanınızda taşıyabilir, bir süre sonra çantanızdaki varlığını dahi unutabilirsiniz. Ayrıca malzeme kalitesinin piyasada bulunan bir çok tablete kıyasla tatmin edici düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. Standart kullanım ile uzun süre mobil arkadaşınız olarak güzel anlarınıza eşlik etmeyi sürdürecektir.
Tabletler için artık bir standart olarak kabul edilebilecek olan Wi-Fi özelliği ve ek olarak ürünle birlikte gelen USB OTG (USB On-The-Go) kablosu, cihazın flash bellekler ve 3G modemlerle bağlantı kurabilmesine olanak sağlıyor. Kullanıcıya daha esnek bir mobilite imkanı sunan bu özelliklerin, A7iM’i kendi sınıfındaki örnekler arasından bir adım öne çıkardığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Ses işlevleri ve açma-kapatma tuşları cihazın sağ tarafına konumlandırılmış. MicroSD kart girişi sol, USB ve kulaklık girişleri ise üst kısımda yer alıyor. Cihazın sahip olduğu hareket sensörü desteği, tahmin edebileceğiniz üzere kullanıcıya yatay ve dikey kullanım olanağı sağlıyor.
Reeder A7iM’de 1GB RAM ve 8 GB dahili hafıza bulunuyor. Mevcut hafızanın yaklaşık 4 GB kadarı tabletin kendisi tarafından kullanılıyor ancak bu dert edilecek bir konu değil zira MicroSD kart desteği sayesinde bu alan 32 GB‘a kadar arttırılabiliyor. 32 GB günümüzde bir çok müzik, film ve diğer multimedya içeriği depolamak için fazlasıyla yeterli.
ihazımız MP3, MP4 (maksimum 720p), Youtube ve mobil Flash video formatlarını destekliyor. Ayrıca A7iM ile birlikte kurulu olarak gelen Google Play mağazası ile cihaz tarafından desteklenen bir çok farklı uygulama rahatlıkla indirilip kullanılabilir durumda.
A7iM’in 2 MP çözünürlükteki arka kamerası 720p video çekebilme olanağı sağlıyor. Ön tarafta ise görüntülü konuşmalar için düşünülmüş ufak bir VGA kamera yer alıyor. Resim kalitesi konusunda sahip olunan büyük beklentileri tam anlamıyla karşılayabileceğini söylemek doğru olmaz. Tablet cihazınızla fotoğraf çekmek sizin için öncelikli bir amaç ise Reeder’ın diğer modellerini incelemenizi tavsiye ederiz.

Diğer Detaylar

  • Gayet şık bir kutusu var, içinden USB kablosu, şarj cihazı ve OTG kablosu çıkıyor
  • Reedershop.com adresinde kullanılabilecek 30 TL değerinde hediye kartı mevcut
  • Google Play, Instagram, Flash Player, Youtube ve Skype gibi uygulamalar ön yüklü olarak geliyor
  • USB OTG kablosu ile flash bellek kullanım konforu sağlıyor
  • Ekran çözünürlüğü özellikle bazı renkler için rahatsız edici olabiliyor ancak oyunlarda herhangi bir sorun yaşanmıyor
  • Ortalama 7 kat daha ucuz olduğu üst düzey tabletlerin neredeyse yarısı kadar performasa sergiliyor

Sonuç

Uygulama ve dosya açılışları sırasında yaşanan gecikme kabul edilebilir seviyelerde. Kulaklıkla ortalama üzeri bir müzik deneyimi sunuyor ancak dahili hoparlörün, müzik dinleme konusuna özel ilgi gösteren kullanıcıları tatmin edebilecek seviyede olduğunu söylemek zor. Bununla birlikte Antutu benchmark testimizden 17.608 puan alan cihazın ileri seviye 2D ve 3D grafik desteği ile şaşırtıcı bir performans sergilediğinin altını çizmeliyiz.
Bu bilgiler ışığında Reeder A7iM’i multimedya destekli, kulvarındaki diğer cihazlara kıyasla fazlasıyla tercih edilebilir nitelikte bir internet tableti olarak değerlendirmek öyle sanıyoruz ki en doğru yaklaşım olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder