Revanı tatlısı pratik ve ağır bir tatlı olmakla birlikte bir o kadar da tutturması zor bir tatlıdır. Öyle ki bir kısmı şerbetli bir kısmı şerbetsiz kalabilir veya şerbetini çekmeyebilir ya da kıvamında bir problem oluşabilir ve istenilenden daha yumuşak veya daha sert bir hal alabilir. Tüm bunları engellemek ve tatlı sonunda hoş olmayan bir sürprizle karşılaşmamak için revaniyi aşağıdaki tarife uygun yapmak yeterlidir. Revani tatlısının birçok türü yapılmaktadır. Örneğin haşhaşlı, ballı, cevizli gibi ancak her damak zevkine hitap eden ve aslı olan revani tatlı tarifi aşağıdaki tariftir. Revanı ağır bir tatlı olduğundan dolayı şerbetini az da olsa kaçırmak revani tatlısı şekerden ibaret bir tatlı haline getirebilir. Şimdi aşağıdaki denenmiş tarifi uygulayarak kıvamında bir revani yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
- 3 yumurta,
- 1 su bardağı şeker,
- 2 su bardağı irmik,
- 1 su bardağı un,
- 1 su bardağı taze yoğurt,
- Yarım paket margarin,(önceden yumuşatılmış)
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- Arzuya göre bir adet limon suyu veya portakal suyu,
Şerbet İçin : 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder