Poğaçayı tutturmak ve yumuşak bir poğaça elde etmek birçok bayan için çok zor bir iştir. Mayalı hamur olmadan da günlerce yumuşak kalabilecek ve bayatlamayacak birpoğaça tarifi arıyorsanız burada. Ayrıca evinizde bulunan az malzemeyle yapacağınız bu basit poğaçanın bir hafta sonra bile yumuşacık kaldığını ve bayatlamadığını göreceksiniz. Şimdi gelelim poğaça malzemelerine.
MALZEMELER:
- 3,5 su bardağı un,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 su bardağı taze yoğurt,
- Yarın kahve fincanı çiçek yağı,
- 1 paket kabartma tozu,
- 125 gr margarin (önceden yumuşatılmış),
- 1 yumurta akı,
- Bir tutam şeker (bir fiske)
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi çukurca bir kaba koyun ve el yordamıyla iyice yoğurun. Malzemeler birbiriyle tamamen özdeşleştikten sonra hamurdan bir parça elinize alın ve elinize yapışmayacak bir hamur olup olmadığını kontrol edin eğer hamur elinize yapışıyorsa az bir miktar daha un ilave edebilirsiniz ve hamurun kıvamını elde ettiğinizde; ceviz büyüklüğünde hamurlarınızı yuvarlayın daha büyük yapmamanızı tavsiye ederim çünkü oldukça kabaracaktır. Dilerseniz arzuya göre poğaçanızın içerisine peynir, kıyma, patates, mercimek gibi damak zevkinize uygun şeyler ekleyebilirsiniz ancak boş olarak da mükemmel bir lezzet elde edeceksiniz. Yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğündeki hamurlarınızı dizin ve üzerlerine yumurta sarısını sürüp birer tutam da çörek otu veya susam serpebilirsiniz. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder