7 Mart 2013 Perşembe

Ayva Tatlısı Tarifi


Kış aylarının gözde meyvesi ayvanın; tatlısı, reçeli, çayı tüketilebilmektedir. Ayva oldukça şifalı bir meyvedir. Öyle ki; soğuk algınlığına, balgam sökülmesine, kış yorgunluğuna iyi gelmektedir. Ayva; yaprağıyla, çekirdeğiyle, sapıyla kullanılarak tamamı değerlendirilebilen bir meyvedir. Yapraklarını kaynatıp içtiğinizde soğuk algınlığınızın giderilmesine yardımcı olur. Çekirdeklerini beklettiğinizde doğal bir pasta jölesi elde edeceksiniz. Meyvesinden ise tatlılar, reçeller yaparak bu şifalı meyveyi tüketebilirsiniz. Bugün sizlere hem göze hem de damağa hitap eden ayva tatlısının tarifini  kimsenin bilmediği püf noktaları ile vereceğim.
ayva tatlısı k Ayva Tatlısı Tarifi
Malzemeler
  • 1 kg ayva,
  • 800 gr şeker,
  • 1 su bardağı su,
  • 1 adet küçük kırmızı pancar(renklendirmek için)
  • 5 veya 6 adet karanfil,
  • Süsleme için; Kaymak ve ceviz (arzuya göre)
ayva tatlısı tarifi Ayva Tatlısı Tarifi YAPILIŞI: Ayvaların kabuklarını soyun. Ayvaları ortadan iki eşit parçaya uzunlamasına bölün. Çekirdeklerini düzgün bir biçimde ortaları yuvarlak kalacak şekilde çıkartın. Yayvan bir tencereye ayvalar üst üste gelmeyecek şekilde dizin. Üzerine şekeri ekleyin, suyu ilave edin, karanfilleri de ilave edin. Pancarı soyup dörde bölün ve tencereye atın. Ocağa koyun orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kısın 15 dk daha kaynatın. Ayvaları bir çatal yardımı ile kontrol edin yumuşamış ise ocaktan indirip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp ortasını kaymak ile doldurun ceviz ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder