Kış aylarının gözde meyvesi ayvanın; tatlısı, reçeli, çayı tüketilebilmektedir. Ayva oldukça şifalı bir meyvedir. Öyle ki; soğuk algınlığına, balgam sökülmesine, kış yorgunluğuna iyi gelmektedir. Ayva; yaprağıyla, çekirdeğiyle, sapıyla kullanılarak tamamı değerlendirilebilen bir meyvedir. Yapraklarını kaynatıp içtiğinizde soğuk algınlığınızın giderilmesine yardımcı olur. Çekirdeklerini beklettiğinizde doğal bir pasta jölesi elde edeceksiniz. Meyvesinden ise tatlılar, reçeller yaparak bu şifalı meyveyi tüketebilirsiniz. Bugün sizlere hem göze hem de damağa hitap eden ayva tatlısının tarifini  kimsenin bilmediği püf noktaları ile vereceğim.
Malzemeler
- 1 kg ayva,
- 800 gr şeker,
- 1 su bardağı su,
- 1 adet küçük kırmızı pancar(renklendirmek için)
- 5 veya 6 adet karanfil,
- Süsleme için; Kaymak ve ceviz (arzuya göre)
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder