12 Mart 2013 Salı

Yüz Tipine Göre Saç Modelleri



Saç kesimi kişinin tarzını ve duruşunu belirleyen faktörlerin başında gelir. Yüz tipiniz saç kesiminizi, saç modelinizi seçebilmek için en önemli kılavuzdur. Yüz tipinizi dikkate alarak yüz tipinize uygun bir saç modeli kullanırsanız olabilenin en iyi haliyle görünebilirsiniz. Yüzünüzün nasıl görünmesini istiyorsanız yüzünüzü o şekilde göstermek ancak saç modelinizle mümkündür. Yüzünüze uygun olmayan bir saç modeli sizi olduğunuzdan daha yaşlı veya daha kötü gösterebilir. Bu durum sadece bayanlar için değil beyler için de önemli bir kriterdir.
yüz tipine göre kesim Kopya 2 Yüz Tipine Göre Saç ModelleriYUVARLAK YÜZ TİPİ
Yuvarlak yüz tipine sahipseniz yüzünüz olduğundan çok daha büyük görünüyor demektir. Bu durumu ortadan kaldırmak ve yüzünüzü basık görüntüden kurtarmak için çene hizasından başlayan katlı kesimleri tercih etmelisiniz. Bu sizin yüzünüzü daha uzun ve küçük gösterecektir. Yüzünüzü tamamen ortaya çıkartacak modeller sizin için en yanlış tercih olacaktır.
yüz tipine göre kesim Kopya Yüz Tipine Göre Saç ModelleriOVAL YÜZ TİPİ
Oval yüz tipi en ideal yüz tipidir. Çünkü her modeli rahatlıkla kullanabilir ve iyi bir görüntü de yakalayabilirsiniz. Kısa ya da uzun modeller sizin için aynı derecede uygun olacaktır. Oval yüz tipine sahip kişiler en şanslı kişilerdir.
yüz tipine göre kesim Yüz Tipine Göre Saç ModelleriUZUN YÜZ TİPİ
Uzun yüz tipine sahipseniz yüzünüzü uzun gösterecek modellerden kaçınmalısınız. Bunların başında da katlı veya düz kesimler geliyor. Bu tip kesimler özellikle de küt gibi düz kesimlerden kesinlikle kaçınmalısınız. Bu tip kesimler yüzünüzü olduğundan daha uzun ve çökmüş gösterecektir. Uzun yüz tipine sahip kişilere perma en yakışan saç modelidir.
yüz tipine göre kesim Kopya 3 Yüz Tipine Göre Saç ModelleriKARE YÜZ TİPİ
Kare yüz tipine sahipseniz keskin yüz hatlarına sahipsiniz demektir. Bu keskin yüz hatlarını yumuşatmak için net ve keskin bir tarza sahip saç modelinden kaçınmalısınız. Eğer dalga perma ve kakül veya perçem kullanırsanız yüz hatlarınız çok daha yumuşayarak iyi bir görüntü elde edeceksiniz.
ALNI GENİŞ OLANLAR İÇİN
Alnı çok geniş ayanlar için alnı kapatmak önemlidir. Bu yüzden kakül perçem kullanmanız şarttır. Alnınızı olabildiğince kapatan modeller probleminizi giderecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder