11 Mart 2013 Pazartesi

Tülbent Kenarı Örnekleri



Örgü örmeyi sevenlerin oyasız tülbent kullanmadıkları bilinir. Farklı örnekler bulmak en güzelini örmek hanımlar arasında müthiş bir yarıştır. Tülbent oyasının birçok farklı yapılış şekli vardır. Bunlardan başlıcası da tığ işidir.  örneklerinde çok basit birkaç günde bitirebileceğiniz örnekleri de bulabilirsiniz, ağır ve gösterişli örnekleri de. Tülbent kenarlarının diğer bir yapılış türü de iğne oyasıdır. İğne oyaları bayanların en çok tercih ettiği oya ve dantel örneklerindendir. Özellikle tülbent kenarlarında zarif ve şık örnekler arayanlar için iğne oyaları ilk tercihtir. Her ne kadar iğne oyaları zahmetli bir örgü türü olsa da çok sık tercih edilir.
Hem basit hem de gösterişli  arayanlar için ise boncuklu boncuk işi veya pullu modeller en tercih edilenler arasındadır. Sırf boncuktan yapılan ve boncuk işi olarak adlandırılan boncuklu oyalar borcu boncuk veya inci boncukları kullanarak kolaylıkla yapabileceğiniz tülbent kenarlarıdır.
Boncuklu ve pullu oyaları ise tığ işi oyaların arasına pulları veya boncukları serpiştirerek daha şık örnekler meydana getirebilirsiniz. Boncuk işi tülbent kenarları tığ işine göre çok daha çabuk biter ve öğrendikten sonra yapımı çok daha kolaydır.
Yukarıda basit tığ işi tülbent kenarlarını, boncuk işi örnekleri, pullu örnekleri ve gösterişli ağır örnekleri de bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder