
MALZEMELER:
- 2 yumurta,
- 1 çay bardağı çiçek yağı,
- 2 su bardağı un,
- 1/5 su bardağı bardak şeker,
- 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya,
- Aldığı kadar süt veya taze yoğurt,
- 2 adet orta boy havuç,
- 5 adet kuru incir(arzuya göre)
YAPILIŞI:
Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın. Karışım beyaza yazın bir renk alana kadar yani içerisindeki şekerin eridiğine emin olana kadar çırpın. Arkasından yağınızı ekleyip tekrar çırpın. Un, kabartma tozu, vanilyayı aynı anda koyun ve biraz süt ekleyerek çırpmaya devam edin. Fazla sert olmayan bir kek harcı oluşturuncaya kadar süt eklemeye devam edin.
Kek hamurunuz hazır şimdi sıra havuçlar ve incirlerde. Havuçlarınızı rendeleyin, incirlerinizi de küp küp ve küçük küçük doğrayın hazırladığınız kek hamurunun içine incir ve havuçları koyun kaşık yardımıyla her tarafa eşit miktarda karıştırarak dağıtın. Hamuru kek kalıbı veya tepsiye dökün.150 derecede 50 dk pişirmeniz yeterli olacaktır.
Ayrıca damak zevkinize göre kekin içerisine çeviz de ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder