9 Mart 2013 Cumartesi

Asma Tavan Modelleri 2013


Asma tavanlar son yıllarında sık kullanılan dekorasyon stillerinden biri. Alçıpan ile tavana adeta yeni bir tavan eklenerek oluşturuluyor. Mevcut tavan üzerinde oymalar veya alçıyla yapılan eklemeler ile tavana farklı şekiller oluşturuluyor ve bu şekiller ışıklandırmalarla daha da görsel hale getiriliyor. Böylece dekoratif ve çok daha gösterişli bir tavan elde edilmiş olunuyor. Alçıyla yapılan tavan süslemelerinin yanı sıra çok daha modern ve çok daha şık bir görüntü sağlamak için kullanılan asma tavanlar büyük salonlarda en iyi verimi sağlıyor.
Özellikle de büyük salonlar için ışıklandırmada yeterli aydınlığın sağlanamaması büyük bir problemdir ve bunu gidermek için asma tavanlar hem kullanışlı hem aydınlık bir görüntü sağlıyor. Asma tavanların en uygun yerlerine yerleştirilen çok sayıda spor aydınlatmalar salonda karanlık alanların da aydınlanmasını sağlıyor.
Asma tavanı tüm tavana uygulamak mümkün olduğu gibi sadece bir kısma uygulamak da mümkündür. Örneğin yemek masanızın bulunduğu bölüm için bir asma tavan kullanabilirsiniz ve böylece yemek masanızın olduğu kısmı yeteri kadar aydınlık ve görsel bir hale getirebilirsiniz.
Asma tavanlar ev salonlarının yanı sıra iş yeri, ofis dekorasyonunda da kullanılabilir. Ayrıca banyonuzda da asma tavan kullanarak hem aydınlatma problemini giderebilir hem de dekorasyon konusunda yenilikler oluşturabilirsiniz. Asma tavanın bir diğer kullanım alanı da antrelerdir. Anterilerin uzun ve ince yapısı nedeniyle aydınlatma zor sağlanmaktadır. Bunun giderilmesi asma tavanla sağlanabilir.

1 yorum: